Wij zijn:


Wij zijn Esther en Klaas Zonnebeld, Klaas komt uit Nijverdal, Esther uit Heino en we hebben elkaar ontmoet in Raalte. Esther kwam van een boerderij en Klaas van een kwekerij, toen wij in 1998 trouwden en een huisje kochten, misten we toch een hond over de vloer. Esther is opgegroeid met Duitse Herders en Klaas met Friese Stabij's. Voor Klaas was het geen moeilijke keus maar Esther had nog nooit van een Stabij gehoord, dus na enkele bezoeken aan de hondenschool hier in de buurt, en uiteindelijk het bekijken van een Stabij, kostte het Klaas weinig moeite om Esther enthousiast te maken. Als je eenmaal een Stabij in de ogen hebt gekeken, ben je verkocht!

Na bijna een jaar te hebben gewacht, werd onze pup in maart 2000 geboren; 9 weken later kregen we haar eindelijk, ze kwam uit de kennel Fan it Heidehiem en we hebben haar Famke genoemd (officieel heet ze Pai Famke fan it Heidehiem, aangezien het hele nest met een P moest beginnen).

In 2002 is onze dochter Joyce en in 2004 onze zoon Koen geboren. Wij wonen in Nijverdal, Overijssel, en voelen ons daar thuis. Naast onze kinderen en honden zijn we helemaal gek van Zweden, wij gaan er zo vaak mogelijk naartoe om te onthaasten en te genieten van de prachtige natuur.


Stabijhounkennel Fan it Heidehiem,


Wij hebben deze kennelnaam officieel sinds 28 september 2004, maar de kennelnaam bestaat al veel langer; Hilly Postma van Stam en haar man Klaas Postma hebben al 15 nestjes mogen fokken voor wij de kennelnaam overnamen.

Onze Famke kwam uit het P-nest en al vanaf het eerste moment dat wij contact met Hilly kregen, klikte het. Ook tijdens de geboorte van ons eerste nest was Hilly bij ons om te helpen, toen de eerste pup geboren werd vroeg zij ons wat we ervan zouden vinden als onze pups ook Fan it Heidehiem zouden gaan heten. Ze had besloten te stoppen en aan ons de taak om de kennelnaam voort te zetten. Natuurlijk een grote eer maar ook een hele opgave; we streven er naar de resultaten die Hilly en haar man in het verleden hebben geboekt te kunnen evenaren.

Inmiddels hebben wij met bijzonder veel plezier een aantal nesten ter wereld mogen brengen. De taken zijn goed verdeeld, Esther is een echte vroedvrouw en Klaas probeert de pups te socialiseren. Een aantal jaren en nesten verder kunnen we zeggen dat onze kennel staat voor gezonde honden met een gezonde dosis passie voor de jacht. Voor ons is het uiterlijk minder belangrijk dan de goede karakters, maar ondertussen verliezen we de ras-standaard niet uit het oog.

Esther Koen Klaas en Joyce Zonnebeld en Aaron. 


Op 19 oktober 2016 is Hilly Postma overleden, zij was samen met haar man Klaas de grondlegger van deze kennel.