Nest A

Het A-nest: ons eerste Heidehiem-nest

Moeder: Pai Famke fan it Heidehiem 

Vader: Jippe 

We kregen 7 pups waarvan er 1 dood werd geboren door zuurstoftekort, verder was het eerlijk verdeeld: 3 reuen en 3 teven.

De pups in volgorde van geboorte:undefined

Aisja Puck fan it Heidehiem - fam. Janssen 

Aster Bijke fan it Heidehiem - fam. Kremer

Aaie Jippe fan it Heidehiem - fam. Grandia

Aiske Tetje fan it Heidehiem - fam. De Graaf

Allart Sjep fan it Heidehiem - fam. Rozeboom

Auke Sytze fan it Heidehiem - fam. Hack

Het was een hele ervaring en ik was blij dat Hilly Postma bij ons was, zij is zeer ervaren en heeft ons er echt doorheen geholpen. Het duurde erg lang en Famke had het niet makkelijk, maar ze was een goede moeder. Verder verliep het allemaal prima, de pups maakten het goed en kregen meteen melk. De eerste 3 weken groeiden ze snel en hadden we weinig werk met het nest; Famke zorgde ervoor dat de werpkist schoon bleef. Vanaf het moment dat we begonnen bij te voeden, werd het een rommeltje. In deze periode beginnen wij ook met de socialisatie en met vreemde geluiden, van stofzuigen tot schieten met een alarmpistool.

Drie weken na de geboorte kwamen de eerste puppymensen (potentiële kopers). Na ongeveer 7 weken werd de puppytest gedaan en een week later gingen de pups naar hun nieuwe baasjes. Het waren drukke weken maar het voelde goed, fijne hondjes naar voor mijn gevoel de juiste mensen. Als fokker probeer je er alles aan te doen dat de pups het goed hebben en krijgen, maar vanaf het moment dat je de pups meegeeft aan de nieuwe eigenaars kan je niets meer doen. Het is een vreemde gewaarwording en best emotioneel, ook nu nog, na meerdere nesten te hebben gefokt.

undefined
Heerlijk drinken
undefined
Dromen
undefined
Verstoppertje
undefined
the Boss
undefined

undefined

undefined
Fan it Heidehiem in de heide op de Holterberg
undefined

undefined

undefined

undefined
Jippe
undefinedPai Famke fan it Heidehiem