Nest B

Het B-nest: het tweede Heidehiem-nest

Moeder: Pai Famke fan it Heidehiem 
Vader: Bessel 

Deze combinatie is meer familie dan het eerste nest, Bessel is een mooie reu die ook een Heidehiem-achtergrond heeft. Hij is al meermaals vader geweest, dit nest was zijn zevende nest in Nederland.

We kregen 6 pups en het waren allemaal reuen, eigenlijk hadden we een pup willen houden maar er zaten dus geen teefjes bij. Zo zie je maar, de natuur is niet te regelen.

De pups in volgorde van geboorte:undefined

Boris fan it Heidehiem - fam. Van Leeuwen
Bikkel fan it Heidehiem - fam. Mulkens
Bauke Doeke fan it Heidehiem - fam. Duijker
Bauke Taeke fan it Heidehiem - fam. De Graaf
Bessel Sep fan it Heidehiem - fam. Van Roosmalen
Berre Tjibbe fan it Heidehiem - fam. AaltenEen dag voor de uitgerekende datum zat ik op mijn werk en hield een presentatie aan Pijnenburg voor een nieuw product ("Dubbel Op"). Tijdens de presentatie werd ik gebeld door Esther: ik moest onmiddellijk komen, Famke was begonnen. Een collega heeft mijn werk overgenomen en ik ben in de auto gestapt. Toen ik thuis arriveerde, waren er al 2 pups geboren. Doordat we iets meer ervaring hadden, verliep alles behoorlijk soepel; ook voor Famke ging het veel makkelijker. Ook hier hebben we er alles aan gedaan om de honden goed te socialiseren, dit bleek tijdens de puppytest: het waren allemaal vrije en blije honden.

undefined
Pup voor pup op de foto
undefined

undefined

undefinedHeerlijk uitbuikenBessel de vader van dit nest is niet meer:

Daar was hij dan, december 1998, onze kleine Stabijen-pup, wat waren we gelukkig met hem. 

Bessel heeft een zeer actief, effectief en gelukkig hondenleven beleefd. ( 60 foutloze nakomelingen zijn zijn bijdrage aan dit prachtige ras)

Herma (vrouwtje van Bessel)


Ons gevoel over Bessel

Bessel is hellaas overleden, hij was vader van ons B nest en is 13,5 jaar geworden. Ik ken Bessel als een echte Heidehiem hond, pienter stabiel en ontdeugend. Pas geleden was hij nog bij ons, en realiseerde ik mij weer waarom we voor hem hadden gekozen. Een prachtige reu zoals een Stabij eruit hoort te zien. Door Bessel is er ook een band ontstaan tussen zijn vrouwtje en ons en daar zijn we hem dankbaar voor.

Klaas en Esther