Nest D

Het D-nest: het derde Heidehiem-nest 

Moeder: Pai Famke fan it Heidehiem 
Vader: Sikke fan 'e Blommetûn 

Ook hier zitten we weer in de lijn: Sikke is een zoon van Bessel en woont in Vriezenveen bij zijn baasje Nelien; hij is lekker eigenwijs en heeft een gevoelig karakter. Voor Sikke was dit nest het eerste, maar er zijn verschillende fokkers die hem willen gebruiken.undefined

Het was een rare loopsheid, waarschijnlijk doordat Jippe kort daarvoor overleed. Famke werd pas op dag 23 gedekt en we kregen een nest van 4 pups, 3 teven en 1 reu. Het was een verademing doordat Famke de 4 pups makkelijk aankon, ook voor ons bleek het een makkie. We hadden eigenlijk gepland dat dit het laatste nestje van Famke zou zijn, maar aangezien dit een makkelijk nest was, zouden we er nog maar eens over nadenken. 

De pups in volgorde van geboorte:

Doukje Liecke fan it Heidehiem - fam. Reinders
Djoeke Klaske fan it Heidehiem - fam. Luijpen
Djura Baike fan it Heidehiem - fam. Zonnebeld 
Durko Duke fan it Heidehiem - fam. Van Glabbeek


Famke op haar troon 2 dagen voor het werpen

undefined

undefinedvier op een rij

undefined

undefined

undefined

undefinedBaike
undefined
Klaske, Baike en Famke
undefinedSikke 

Onze oppashond en vader van dit nest Sikke leeft helaas niet meer. Tijdens een wandeling met zijn vrouwtje is hij uit het zicht door het ijs gezakt. Hij kon niet meer aan de wal komen en is pas weken later toen de dooi intrad gevonden. Veel heel veel mensen hebben helpen zoeken maar dit mocht helaas niet meer helpen.