E nest

Het E-nest: het vierde Heidehiem-nest

Geboren op 07-10-2010

Moeder: Djoeke Klaske fan it Heidehiem (wij zijn op papier officieel eigenaar, maar de 'echte' baasjes zijn Renee en Marieke)
Vader:    Steffe fan Fryske Komof

undefinedundefined
Klaske                                                    Steffe

Voor Klaske haar eerste nest, het is een outcross combinatie d.w.z. dat de honden niet erg verwant aan elkaar zijn.

 
(geschreven door Marieke)
De dekkingen waren op 8 en 10 augustus en wij dachten dat Klaske rond het weekend van 9 en 10 oktober zou bevallen. Vanaf het einde van woensdagmiddag 6 oktober was Klaske erg onrustig. Om een uur of negen ’s avonds gaf ze een gil. ‘s Nachts heeft één van ons bij haar in de buurt geslapen; zij wisselde slapen met hijgen af. Om ongeveer 9.45 uur kwam, na een tweede gil, de eerste pup. En vervolgens om de 20 tot 30 minuten de volgende vier. Klaske baarde zittend, haalde meteen het vlies weg en likte de pup schoon. Ook het zogen ging goed: de pups begonnen vrijwel meteen te drinken. Om half twaalf leek het afgelopen: Klaske lag lekker te slapen en we hadden vijf pups, drie reutjes en twee teefjes.
 

Tussen de middag hebben we Klaske uitgelaten. Toen Esther Zonnebeld om een uur of twee kwam kijken, dacht ze nog een pup in Klaske’s buik te voelen. Even later ging Klaske persen en kwam het zesde pupje ter wereld. Het pupje hapte naar adem. Ze bewoog wel, maar had het duidelijk moeilijk. Esther heeft haar een aantal keren in een doek heen en weer slingerd, beademd en het mondje leeg gezogen. Na een paar minuten kwam de ademhaling van de pup goed op gang en even later ging ze drinken. Na een uurtje zagen we dat het goed met haar ging. Voor de zekerheid diezelfde middag toch naar de dierenarts: alles was met moeder en kinderen in orde!
 
De 6 pups in volgorde van geboorte:undefined

Ellert Jippe fan it Heidehiem
 
Edze Jippe fan it Heidehiem

Etske Jikke fan it Heidehiem

Eelke Jippe fan it Heidehiem

Elske Jikke fan it Heidehiem

Esther Jikke fan it Heidehiem


undefined

hoopje pups