F nest

Het F-nest: geboren op 19 oktober 2011

Moeder: Djura Baike fan it Heidehiem 
Vader: Aika  (hij is niet meer onder ons)

Deze reu hadden we reeds eerder willen gebruiken met Famke maar hellaas mocht dat toen niet lukken. De bedoeling is om toch weer iets richting de oudere type’s Heidehiem te gaan (Poala Wanda) is een beetje mijn voorbeeld. Aika is een reu die daaraan voldoet en past goed bij Baike. Aika is een mooie maar vooral ook een erg stabiele reu die erg makkelijk is te trainen. Terwijl Baike een teef is die behoorlijk gedreven is en voor iemand zonder ervaring zou dat geen makkelijke klus zijn.
We kregen 7 pups helaas heeft 1 reu het niet gered. Het is best een bijzonder nest de dekking met de Nederlandse reu is in Zweden tijdens onze vakantie gebeurd. Daarnaast houden wij en de reueigenaar fam. van Hunnik een pup aan. Dat betekend meteen dat er meer nakomelingen uit deze combinatie zullen komen.
De pups, eerst de reuen en dan de teven:undefined

Floris Jippe fan it Heidehiem
Fedde Just fan it Heidehiem
Fienorro fan it Heidehiem
Famke Tess fan it Heidehiem
Fepke Jikke Baike fan it Heidehiem
Famke Lobke fan it Heidehiem


Esther zou even met de kinderen weg maar ik vertrouwde Baike niet helemaal en vroeg haar de auto en het mobieltje mee te nemen. Ze was nog maar net weg en ja hoor daar lag de eerste pup Baike haalde haar netjes uit haar vlies en knabbelde de navelstreng door. Na mijn telefoontje was Esther er snel en zij heeft gelukkig ook de rest van de pups zien geboren worden. Baike deed het als een volleerd moeder en ik blijf me er maar over verbazen. Een pup komt ter wereld en zonder dat wij ons er mee bemoeien vindt het de weg naar moeders om daar te gaan drinken. Een wonder dat dit allemaal zo kan, echt geweldig.
undefined
Voor de socialisatie ben ik met Lobke toen ze 13 weken was naar een show geweest. Het was een hele ervaring maar ze liep als een trein en heeft een mooie beoordeling gekregen.
Baike langzaam uit de vacht.
Inmiddels zijn de pups 14 weken en al weer 6 weken bij de nieuwe eigenaren. Ze maken het allemaal goed, hoewel het voor sommigen wel wennen is. Een aantal pups is ook al bij ons wezen trainen en we zien dat ze veel van vader en van moeder hebben. We zijn met Lobke ook begonnen met de training en een groot deel hiervan wordt op film vastgelegd. De bedoeling met deze film is mensen te overtuigen dat vroeg beginnen met trainen makkelijk kan mits dit op een vrolijke manier gebeurt. Nu de dagen weer langer worden train ik ondanks de kou elke dag zo’n 10 minuten.
Op zaterdag 17 maart hebben we weer getraind met de pups. We hebben een aantal basis oefeningen gedaan waaronder tandjes kijken en in showstand staan. Daarnaast was het een gezellig weerzien van pups en eigenaars.


undefined

undefined

undefined

undefined


undefined
undefined

undefined
undefined

undefined
undefined

undefined
undefined

undefined

undefined
undefined


undefined
undefined

undefined
undefined

undefinedAIKA
Een aantal jaren geleden kwam ik een hond tegen hij heette Aika. Een poosje later leerden wij de eigenaren kennen.
Op een of andere manier zagen wij wat in Aika en hebben we geprobeerd een nestje met Famke en Aika te Fokken. Dit lukte niet, jaren later hebben we het nogmaals geprobeerd met Baike.
De band tussen Aika maar ook zeker de eigenaren en ons was inmiddels behoorlijk veranderd. Ik kan wel zeggen dat we een bijzonder goede vriendschap hebben overgehouden aan deze prachtige Stabij. (Aika bedankt)
Aika is bij ons thuis geweest toen zijn baasjes in het buitenland waren, toen zijn we Aika echt gaan waarderen. Hij was onverstoorbaar en stabiel, ik heb met hem getraind en hij leerde ondanks dat hij al wat ouder was heel snel. Hij had wel een kop als hij iets niet wilde zou hij het ook nooit doen, ondanks dat wij best wel een beetje ervaring hebben met honden.
Aika is niet meer en toch denken wij nog geregeld aan hem, hoe hij bijvoorbeeld op de berg in Zweden, de boel rustig overzag en wij hem doopte als King of the mountain.
Helaas is Aika aan de gevolgen van een tekenbeet overleden. Zijn weerstand was verminderd en een simpel kwaaltje werd uiteindelijk teveel voor hem.

Aika heeft een mooie tijd bij ons, maar ook zeker bij zijn baasjes gehad, zij hebben er alles en meer aan gedaan om het hem de laatste periode zo draagbaar mogelijk te maken. Wij zijn dan ook tros op hem en  zijn pups van het F nest.
Aika (KING OF THE MOUNTAIN)
undefined

Bob met Fienorro beste Stabij beginners tijdens workingtest NVSW 2013
Wij zijn TROTS, een zoon van Baike en Aika met goede werkeigenschappen, ga zo door Bob.