Pai Famke fan it Heidehiem

Pai Famke fan it Heidehiem: bij ons sinds mei 2000, onze eerste hond en een echte schat! Toen wij haar kregen, was het een bezig baasje maar na diverse trainingen bleek dat we voor elkaar waren geschapen. Famke is in huis een rustige hond, maar vanaf het moment dat zij mee het veld in mag één en al op de baas gerichte passie. Toen zij 4 maanden was, zaten we met een jager aan de rand van een plas naar eenden te zoeken; wij zagen de eenden nog niet maar Famke had ze al gespot. Ook tijdens diverse drijfjachten heeft ze haar mannetje gestaan. Dit soort momenten, wanneer de hond instinctief wat voor je wil doen, maakt dat je een band met elkaar krijgt en elkaar te allen tijde blindelings leert vertrouwen. Uiteindelijk stimuleerde Hilly ons om met Famke een nestje te fokken; tot nu toe heeft zij 3 nesten gehad.undefined

Op zaterdag 5 maart 2011 hebben we een moeilijke beslissing moeten nemen en Famke is ingeslapen. Ze kreeg weer een hersenbloeding en ze had pijn, in overleg met de dierenarts hebben we besloten dat het zo niet verder kan.
We kregen haar als een pup van 8 weken, we waren bijna twee jaar getrouwd en ze werd dan ook met open armen ontvangen. De eerste paar weken was er altijd iemand bij haar, ze leerde makkelijk en snel. Ook wij leerden door haar om honden te begrijpen, alle honden die later bij ons over de vloer kwamen moesten het ontgelden. Zij was de hoogste in rang en vaak met een korte grom of snauw had ze de rest van de honden onder controle. Ook als we honden in huis namen voor een heropvoeding deed zij het meeste werk. Consequent en discipline waren haar sleutelwoorden. Famke ging mee op jacht en velen snapten niet dat zo’n aandoenlijk hondje zo kon werken. Toen ze ongeveer 8 jaar was nam ik haar niet meer de hele dag mee op jacht. Zo af en toe ging ze mee een beetje peuteren voor 3 a 4 uurtjes en ze genoot hier ontzettend van. 
undefinedIk kan me nog goed herinneren dat toen we van haar laatste nest een nest reünie hadden, zij echt rond liep al was ze de koningin. Zo zagen andere honden haar ook en ze werd dan ook altijd met respect behandeld.
Van haar laatste nest hebben we Baike aangehouden, Famke werd er zelf ook weer jeugdiger door en ook Baike is altijd ondergeschikt gebleven aan Famke.

Een prachtige hond, Famke was onze eerste hond ze was de mooiste en makkelijkste hond die we ons maar konden wensen. Wij missen haar elke dag.
Famke bedankt…..