Verzorging van de vacht

Hier komt een stukje van Ingrid de trimster


Verzorging van het gebit

Maak verzorging normaal voor een pup....
Het is belangrijk om uw pup vanaf jonge leeftijd al te laten wennen aan het controleren van het gebit en aan tandenpoetsen. Als u bij uw hond begint met het in de bek kijken en met tandenpoetsen als ze tussen de 8 - 12 weken oud zijn dan zullen ze dit als een normale handeling beschouwen. Op deze leeftijd zitten ze namelijk nog in de 1e socialisatiefase. Deze fase is gekenmerkt door nieuwsgierigheid en ze zullen het poetsen zonder angst tegemoet zien.
Als u pas begint na 12 weken met tanden poetsen, dan zit de pup in de 2e socialisatiefase. Dit wordt de angstfase genoemd en de pup zal deze handeling met angst tegemoet zien en het tandenpoetsen niet waarderen. 
Laat het gebit controleren door de dierenarts ....
Tijdens de vaccinaties die u uw hond geeft (als pup op 7 - 9 - 12 - (16) weken) is het simpel om ook even het gebit te controleren. De dierenarts kijkt dan of het gebit goed aangelegd is en of er geen stand of wisselproblemen aanwezig zijn. Ook kan hij aangeven waar je de komende maanden op moet letten wat betreft het wisselen van de tanden en kiezen bij uw hond.
Ook ieder jaar als u met uw hond langskomt voor de jaarlijkse check up, waarbij de vaccinatie gegeven wordt, kan het gebit nagekeken worden.